Blog

Uradi sam – bojanje zidova

Odlučili ste svoj dom prebojati sami?

Ukoliko ste sami odlučili prebojati svoj stan ili kuću savjetujemo vam da pročitate naše preporuke i savjete. Pri poštivanju napisanog, uštedjet ćete višestruke i nepotrebne obilaske trgovina s materijalom, a konačni rezultat rada će u vama pobuditi zadovoljstvo i ponos kod dobro obavljenog posla. Dodali smo i nekoliko smjernica o zaštiti okoliša, jer pažljivo postupanje s otpadom doprinosi čišćem okolišu kakvog svi želimo.

Dobra priprema rada, svakako će doprinijeti pri izvedbi kako u smislu kvalitete tako u pogledu brzine te konačnog zadovoljstva na kraju posla.

Vrlo neugodan osjećaj možete imati prilikom nastavljanja određene faze rada, a ponestane vam materijala, ili nemate odgovarajućeg alata (obično se to dogodi upravo u vrijeme kada su trgovine zatvorene, što dodatno pospješuje grozan osjećaj). Zato se najprije moramo pobrinuti za sprečavanje neprilika ovakve vrste.

Kada birate boje i niste sasvim sigurni koju nijansu izabrati, potražite savjet kod informativnih službi proizvođača, ili potražite odgovarajuću literaturu, jer sve boje nisu primjerene za sve podloge ili nijansiranje u svim željenim nijansama.

Prije početka rada provjeravamo:

* da li prije bojanja moramo napraviti još kakve radove (elektro, vodovodne i ostale instalacije)?
* da li za planirani posao već imamo nešto od potrebnog materijala (pri tome svakao provjerite rok upotrebe, količinu,…)?
* da li za planirani posao imamo sav potreban alat:

1. valjak
2. mrežica za ocjeđivanje
3. kist
4. soboslikarska lopatica
5. soboslikarska gladilica
6. posuda za pripremu boje
7. palica za miješanje boje

* imam li za planirani posao potreban materijal i alat za zaštitu namještaja, podova i prozora:

1. alat za zaštitu
2. ljestve
3. nož
4. škare za samoljepljivu zaštitnu traku
5. materijal za zaštitu
6. zaštitna folija
7. karton
8. novinski papir
9. samoljepljiva zaštitna traka

* imamo li potrebna zaštitna sredstva?

Na ovoj web stranici koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja performansi stranice i u svrhu analitike koja nam služi za pružanje boljeg korisničkog iskustva.